Meny

Smaklig måltid

Leschehemmet har en egen kock som tillsammans med sitt team erbjuder en mångsidig, varierande husmanskost för invånarna. Vi beaktar matallergier och ev. specialdieter. Frukost, lunch och middag serveras i vår hemtrevliga matsal. Kvällsmålet serveras i våningarna.
Efter lunch serveras dessert & kaffe av olika slag som t.ex plättar, fruktsallad, bullpudding, bär med tjinuskisås, ostkaka, kräm, vispgröt, glass, fattiga riddare, päron med after eight, chokladkaka, Charlotte Russe, äpple med havretäcke, bulle, chokladrutor m.m
Allergier, specialdieter & behov tas alltid i beaktande. 

Exempel på festmåltider på Leschehemmet

  • Smörstekt gösfilé med potatis & gräddfilssås
  • Renstek med rotmos & rosmarins
  • Rostbiff med gräddpotatis & pepparsås
  • Nöt innerfilé med pommes duchesse och rödvinssås
  • Sparris med hollandaisesås
  • Wienerschnitzel med gräddpotatis
  • Coq au vin med ris & sallad
  • Smörstekt sjötunga, kokt potatis & vitvinssås

Vecka 33(10.8-16.8.2020)

Veckans meny

Alla rättigheter till förändringar förbehålles av kocken

Måndag

Lunch: Skinksås, pasta, grönsallad
Pannkaka & kaffe
Middag: Pulled pork med färska semlor

Tisdag

Lunch: Köttbullar, potatismos, grönsallad,
Bärpaj och kaffe
Middag: Spenatplättar med lingonsylt

Onsdag

Lunch: Dillkött, potatismos, grönsallad
Kladdkaka och kaffe
Middag: Köttfärssoppa